מתכונים

שיפודי נסיכת הנילוס

חומרים ל - 4 סועדים
800 גר' פילה נסיכת הנילוס
מלח
פלפל
שמן זית לשימון הגריל

להכנת המרינדה (משרה)
4 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
2 שיני שום קצוץ
קורט טימין טרי קצוץ
קורט רוזמרין טרי קצוץ
מעט פלפל שאטה גרוס לפי הטעם.
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה
לחתוך את הדג לקוביות בגודל כ - 3 ס"מ. בקערה לערבב את כל מרכיבי המשרה, להוסיף את הדג החתוך ולשמור בקירור כשעה. לשפד את קוביות הדג,לחמם היטב את הגריל,לשמן את הרשת ולצלות את השיפודים כשתי דקות מכל צד.
טיפ חשוב: בכדי למנוע מהדג להידבק,יש לשמן את הרשת בצורה אחידה.מומלץ באמצעות חצי חציל טבול בשמן.

פילה סול פותית ברוטב דוגלרה

חומרים להכנה
8 פילטים של דג סול
3 ביצים טרפות
קמח, שמן חמניות לטיגון , מלח ופלפל לבן.
3 עגבניות קלופות קצוצות,
1כוס יין לבן
1 כפית סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
80 ג"ם חמאה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ

אופן ההכנה
בסיר קטן לחמם 2 כפות שמן זית, להוסיף את הבצל ולבשל במשך 2 דקות, להוסיף את העגבניות, היין והסוכר ולבשל במשך כ6 דקות. להוסיף את השמנת, לבשל 3 דקות ועל אש קטנה להכניס את החמאה חתוכה לקוביות, לערבב היטב ולתבל עם מלח ופלפל. לשמור נמקום חמים עד ההגשה. ליבש היטב את הדגים, לתבל עם מלח ופלפל. לחמם בתוך מחבט שמן חמניות, לקמח את הפילטים , לצפות אותם עם הביצים ולטגן מיד. להגיש את הדגים עם הרוטב מעל ולפזר את הפטרוזיליה מעליהם.

סטייק סלמון עם ירקות צלויים, רוטב פיקנטי

חומרים להכנה
4 פרוסות סטייק סלמון
2פלפלים אדומים, 2 ירוקים, 2צהובים
1 קישוא, 1 בצל, 1חציל
קורט תימין טרי
2 שיני שום
שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.

לרוטב:
1פלפל אדום מתוק 3 שיני שום
1 פלפל צ'ילי
1 לימון סחוט
1כוס שמן חמניות
מלח.

אופן ההכנה
להכנת הרוטב יש לטחון את כל המרכיבים ולטבל עם מלח.את הרוטב ניתן להכין מראש ולשמור בקירור. לחמם ולשמן את הגריל היטב. לחתוך את הפלפלים לאורכם לארבעה חלקים.את שאר הירקות לפרוס לטבעות בעובי של 1 ס"מ. להניח את הירקות הפרוסים והחתוכים על הגריל לטבל עם מלח ופלפל ולצלות כ - 3 דקות מכל צד.לאחר הצלייה לשמור את הירקות במקום חמים או עטופים בנייר כסף.לנקות היטב את הגריל בעזרת מברשת ולשמן פעם נוספת. לפזר על פרוסות הסלמון,מעט טימין מלח ופלפל משני הצדדים ולהניח על הגריל.לצלות כ - 2 דקות מכל צד. להגיש עם הירקות והרוטב בצד.
מתאים להכנה גם מחוץ לבית על האש.

מרלוזה ממולאת בגבינת פטה, שום צ'ילי, זיתים שחורים ופטרוזיליה

חומרים להכנה
4 דגי מרלוזה
2 ביצים
6 כפות קמח
פירורי לחם
160 ג"ם גבינת פטה חתוכה לקוביות
8 זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
1כף פטרוזיליה קצוצה
1/2 פלפל חריף קצוץ,
2 שיני שום פרוסים דק,
1כף שמן זית
שמן חמניות לטיגון

אופן ההכנה
לפתוח את הבטן של הדגים ולהסיר את האדרה המרכזית, העבודה היא קלה , בעזרת סכין קטנה והיד היא תרד בקלות, לתבל עם מלח ופלפל ולשמור בקירור. במחבט קטנה לחמם כף שמן זית, להוסיף את השום והצ'ילי ולבשל על אש קטנה משך 2 דקות, לערבב את הפטה ביחד עם השום/צ'ילי, הזיתים והפטרוזיליה. למלא עם התערובת הזאת את הדגים, לטרוף את הביצים, לקמח את המרלוזות, לצפות עם ביצים ופירורי לחם. לטגן בשמן עמוק במשך 5,6 דקות.

טאג'ין הליבוט

חומרים להכנה
8 פרוסות דג הליבוט
1 פלפל אדום מתוק
1 פלפל ירוק
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתוש
1 קישוא
1 חציל
1/2 לימון כבוש
1 מקל קינמון
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית תבלין ראס אל חנות
20 גר' חמאה
חצי כוס שמנת מתוקה
1כוס יין לבן
4 כפות שמן זית
כוכב אניס
קורט רוזמרין וטימין טריים
מלח ופלפל
פלפל שאטה לפי טעם

אופן ההכנה
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. במחבת בינונית מחממים את שמן הזית ומבשלים בהדרגה את הבצל ואת השום במשך 2 דקות.מוסיפים את שאר הירקות ומאדים במשך כ-6 דקות מתבלים עם מלח ופלפל. מניחים את כל הירקות בתוך תחתית של כלי טאג'ין.או כל תבנית אפייה עם מכסה. מתבלים את פרוסות הדג עם מלח ופלפל ומסדרים אותן מעל הירקות. מוסיפים את כל התבלינים ועשבי התיבול. קוצצים את הלימון הכבוש ומפזרים מעל הדגים. שופכים את השמנת היין הלבן, החמאה, ופלפל שאטה לפי הטעם. מכסים ואופים בתנור חם מאד 250 מעלות במשך כחצי שעה.